dermatologie estetica

Dermabraziune, Microdermabraziune

Ce este dermabraziunea/microdermabraziunea ?

Dermabraziunea este o metoda chirurgicala ce presupune indepartarea epidermului si a unei portiuni din derm utilizand un mecanism rotativ abraziv cu turatie inalta . Este o tehnica eficienta si necostisitoare pe care dermatologii au dezvoltat-o pentru tratamentul afectiunilor cutanate de la nivelul fetei incluzand aici si ridurile si cicatricile.

Dermabraziunea nu trebuie confundata cu microdermabraziunea - metoda de curatare non-invaziva a epidermei. Aceasta din urma consta intr-o exfoliere blanda si eficienta ce elimina stratul de celule moarte si impuritati de pe suprafata pielii Imagine, incurajand pielea sa se regenereze in mod natural.

Dermabraziunea provoaca o rana asemanatoare cu o razuire a pielii ce necesita cateva zile pentru a se vindeca (7-10 zile).

In cazul microdermabraziunii recuperarea se face mult mai rapid; pielea se regenereaza total in 24 de ore. Este o procedura recomandata celor care nu-si pot lua zile libere de la serviciu. Alt beneficiu: microdermabraziunea nu este o procedura chirurgicala. Prin urmare, nu exista riscurile asociate dermabraziunii, unde se folosesc anestezice si exista sangerare.

Cand este indicata dermabraziunea/microdermabraziunea ?

La inceput dermabraziunea a fost utilizata pentru a imbunatati aspectul cicatricilor postacnee, post-traumatice pentru ca astazi sa fie folosita si pentru formatiuni tumorale benigne, piele agresata de soare si altele.

Microdermabraziunea este o metoda adjuvanta in tratamentul acneei si tenurilor mature. De asemenea ea indeparteaza celulele moarte si impuritatile din straturile superioare ale pielii, curatand si micsorand porii dilatati.

Browserul dumneavoastra este foarte vechi.
Puteti descarca un browser modern de aici: